Is Arm & Hammer Baking Soda biologisch?

Wij krijgen heel veel vragen over de biologische zuiverheid van de Arm & Hammer Baking Soda die wij verkopen. We willen graag nader ingaan op deze materie en inzicht bieden.

Er zijn 3 soorten bronnen voor Baking Soda.
1. Nahcoliet, dit is een gesteente met 100% natriumbicarbonaat (baking soda), maar zo zeldzaam dat het niet voor productie wordt gebruikt.
2. Trona, dit is een gesteente waarin 17% natriumbicarbonaat zit.
3. Natriumbicarbonaat die volledig wordt samengesteld uit een chemisch procedé (de basisstoffen hiervoor zijn overigens wel natuurlijk).

Baking Soda van Arm & Hammer uit Amerika heeft haar natriumbicarbonaat voornamelijk uit trona. De Baking Soda uit Azië (die korreliger is dan de Amerikaanse versie) wordt wel volledig chemisch samengesteld. Nu is chemie niet direct onnatuurlijk wanneer de grondstoffen daarvoor natuurlijk zijn en er geen schadelijke stoffen in het product zitten of in het milieu terechtkomen. Processen in het menselijk lichaam en fotosynthese zijn ook voorbeelden van chemie.

VintageBakingSoda


Arm en Hammer uit Amerika is overigens één van de eerste bedrijven die bezig was met een verpakking die veel minder belastend is voor het milieu. Als sinds 1923 gebruiken zij biologisch afbreekbaar en gerecycled karton voor de verpakking van de Baking Soda.

In onderstaande brief van de fabrikant staat vermeld dat het product zuiver is en zuiver geproduceerd is. Het product bevat dus ook géén aluminium en er is ook geen aluminium gebruikt in het productieproces.

 

Bevestiging natuurlijke status Arm & Hammer Baking Soda / natriumbicarbonaat

Bevestiging natuurlijke status Arm & Hammer Baking Soda / Natriumbicarbonaat

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s