Recept voor sinterklaasfeest: Taaitaai met Baking Soda

Toch nog een sinterklaasfeestrecept erbij: taaitaai, want ook daarin wordt Baking Soda gebruikt.

Benodigdheden:
700 gr. volkorenmeel
1/2 eetl. Baking Soda
450 gr. half gekristalliseerde honing
200 ml. karnemelk (150 ml. bij gebruik van bloem in plaats van volkorenmeel)
2 eieren (100 gr. zonder schil)
1 mespunt zout
1 1/2-2 eetlepels anijszaad

Bereidingswijze:
Meng in een ruime kom het meel met de Baking Soda en maak er een kuiltje in.
Klop de honing met melk, eieren, zout en anijs tot de honing niet meer klontert.
Giet dit mengsel in het kuiltje en roer alles vanuit het midden tot een glad deeg. Als het beslag te dik wordt voor de houten lepel, werk dan met een deegspatel.
Laat dit kleverige deeg, afgedekt met een stuk plastic, 12-14 uur op kamertemperatuur rusten.
Bestuif het werkvlak met ruim meel en rol het deeg uit tot een plak van 1/2 cm. dik. Om de koeken mooi glad te krijgen, kunt u de bovenzijde met plactic afdekken tijdens het rollen.
Snij of steek figuren uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat.
Bak kleine figuren ca. 10 min. midden in de oven op 175 graden C., grotere figuren naar verhouding langer.
De koeken mogen niet echt bruin worden, alleen wat donkerder, anders worden ze te droog.

Van de restjes zijn ook nog pepernoten te maken: rol van het deeg kleine vingerdikke rolletjes, snij ze in stukjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

Veel bakplezier en lekker snoepen đŸ˜‰
Bron: smulweb

Hartelijke groeten, Ida Verstraten
Baking Soda NL
http://www.baking-soda.nl

Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s