3 super amandelmeel recepten

Ditmaal 3 recepten voor een koolhydraat-arme maaltijd met amandelmeel.
Amandelmeel is inmiddels een veelgevraagd produkt. Vele boeken waarin een nieuwe eetstijl wordt aangeboden met weinig of geen koolhydraten, maken gebruik van ondermeer amandelmeel als ingrediënt in hun recepten.
Ik heb uit het kookboek ‘Grip op koolhydraten: kookboek’ van Yvonne Lemmers, (een aanrader!) een aantal basisrecepten gehaald waarmee je zelf veel kunt aanvullen en variëren. Lekker en gezond!
De amandelmeel hebben wij in ons assortiment voor een voordelige prijs. Klik op de link bij de betreffende recepten om direct op de info- en bestelpagina voor dit produkt te komen.

Lijnzaad amandel crackers (9 stuks)

Ingrediënten
*  50 gram gebroken lijnzaad
*  50 gram amandelmeel
*  20 gram Parmezaanse kaas – geraspt
*  1 ei, rauw
*  snufje zout

Bereiding
Meng de ingrediënten door elkaar. Smeer het uit op bakpapier en snij dit in 9 stukken.
Bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Draai ze om en bak nog eens 10 a 15 minuten.

 

Pizzabodem met amandelmeel

Ingrediënten
*  100 gram amandelmeel
*  50 gram roomkaas
*  4 eieren
*  1 theelepel oregano
*  1 theelepel knoflookpoeder
*  snufje zout

Bereiding
Meng de ingrediënten met een garde door elkaar. Giet in een siliconen bakvorm (24 cm doorsnee) en bak het 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen. Keer het om op een bord en laat het daarna weer in de bakvorm glijden. De bodem is nu klaar om te beleggen naar keuze (zie pizzarecepten).

Tips
Natuurlijk nog lekkerder met verse kruiden! Je kunt deze bodem in vieren delen en per stuk invriezen. Zo kun je er iedere keer een nieuwe verse topping op maken.
Maak je na bereiding direct een topping op deze pizzabodem, houdt dan de baktijden aan zoals bij de pizza’s staat. Maak je een topping op een bevroren bodem, houdt dan rekening met een paar minuten extra baktijd.

 

Taartbodem Heerlijk als basis voor een kwarktaart

Ingrediënten
*  100 gram amandelmeel
*  50 gram roomkaas
*  4 eieren
*  3 theelepels stevia
*  1/2 theelepel kokos (of vanille) essence
*  snufje zout

Bereiding
Meng de ingrediënten met een garde door elkaar. Giet in een siliconen bakvorm of bekleed een springvorm met aluminiumfolie en bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Minimaal 30 minuten of laten koelen in de koelkast.

 

Veel bakplezier en een fijne week gewenst!

Hartelijke groeten,
Ida Verstraten
Baking Soda NL
www.baking-soda.nl

www_baking_soda_nl_logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s