Gezond snoepen met Pasen: Tulband met Baking Soda

Voor Pasen een heerlijk recept van een verantwoorde cake, bereid met Baking Soda.
Veel bakplezier!

Amandelmeel Tulband
1 Middelgrote tulband

250 gram amandelmeel
1 el wijnsteen bakpoeder of 1/2 tl Baking Soda samen met 1/2 el appelcider azijn)
0,5 tl zeezout
150 gram boter
3 eetlepels agave (is te vervangen door eenzelfde hoeveelheid ahorn, kokosbloemsuiker of honing)
2 el vanillepoeder
3 eieren, gesplitst
70 gram pecannoten
70 gram cranberries

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Neem een ruime kom en doe hier het amandelmeel, je bakpoeder, zout, boter, zoet, eidooiers en vanille in. Roer goed door.
  3. Kluts in een andere kom de eiwitten tot deze bijna stijfgeslagen zijn.
  4. Spatel dit door het beslag heen en voeg het gedroogde fruit en noten toe.
  5. Vet een tulband vorm in en schenk het beslag hier in.
  6. Bak in 50 minuten gaar. De cake moet terugspringen als je er voorzichtig op drukt. 
  7. Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en bewaar op een koele plaats.

Bron: http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/12/amandelmeel-tulband-gast-recept.html

 

Hartelijke groeten,

Ida Verstraten
Baking Soda NL
http://www.baking-soda.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s