Ouderwetse pepernoten maken met Baking Soda

Een leuke toepassing met Baking Soda: pepernoten maken!

Ingrediënten

700 gr. volkorenmeel
200 ml. karnemelk
1/2 eetl. Baking Soda
450 gr. honing
2 eieren
1 mespunt zout
2 eetl. anijszaad

Bereiding
Meng in een ruime kom het meel met de Baking Soda (als u echt niet anders kunt krijgen, mag u ook bakpoeder gebruiken) en maak er een kuiltje in.
Klop de honing (idealiter is deze half gekristalliseerd, dus als u nog een oud potje heeft staan…) met karnemelk, eieren, zout en anijs tot de honing niet meer klontert.
Giet dit mengsel in het kuiltje en roer alles vanuit het midden tot een glad deeg. Als het beslag te dik wordt voor de houten lepel, werk dan met een deegspatel.
Laat dit kleverige deeg, afgedekt met een stuk plastic, 12-14 uur op kamertemperatuur rusten.
Rol van het deeg kleine vingerdikke rolletjes, snij ze in stukjes en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

Bak de pepernoten 8-10 min. midden in de oven op 175 graden C.
De pepernoten moeten niet bruin en knapperig worden, maar lichtbruin en taai blijven.
Na het bakken direct van elkaar halen en op de bakplaat laten afkoelen.

Als variatie kunt u ook speculaaskruiden toevoegen.

Voor pepernoten wordt hetzelfde deeg gebruikt als voor Taai Taai.
Dat betekent dat het geen kruidnoten worden, die tegenwoordig in de winkel kunt krijgen, maar echte ouderwetse pepernoten.

Veel bakplezier en smakelijk eten!
Ida Verstraten
Baking Soda NL

Bron van het recept: http://www.smulweb.nlpepernoten_baking_soda_nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s