Baking Soda bewaartip: goed afsluiten!!

Zorg ervoor dat als je een Baking Soda verpakking hebt geopend en niet alles direct gaat verbruiken, je de rest in een goed afgeloten bakje bewaard. Zodoende blijft de Baking Soda op z´n best en is dan zeer lang houdbaar.
Bij contact met de buitenlucht gaat (beetje bij beetje) de chemische reactie al plaatsvinden met het vocht in de omringende lucht. De Baking Soda wordt in contact met de lucht ook meer en meer klonterig door het vocht.
Nadat de volledige inhoud is omgezet door de chemische reacties, is de Baking Soda uitgewerkt en niet meer voor een tweede keer als zodanig bruikbaar.
De Baking Soda is letterlijk opgelost en omgezet en het resterende wat je nog ziet is:  zout!
Om het geheel nog eens leuk te demonstreren, voeg ik een link toe van een filmpje van ons waarin een vergrote weergave van de chemische reactie te zien is:
https://www.youtube.com/watch?v=NfM6C5TtH-4

Fijne dag gewenst!
Ida Verstraten

Baking Soda NL
http://www.baking-soda.nlAfbeelding

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s